Witte thee

Witte thee wordt gemaakt van de jongste theeblaadjes van de Camellia Sinensis en dan ook nog eens net voor het regenseizoen geplukt. Het zijn zachte, harige blaadjes. De thee wordt nauwelijks gerold en het blad wordt vaak kort gebakken. Vandaar het volume van de theeblaadjes! Hebt u een half pond witte thee? Dan past dit vaak niet in de normale 250-grams theeverpakking. Het fermentatieproces (het oxideren van de theesappen) wordt vrijwel helemaal overgeslagen. Dit resulteert in een zachte, delicate smaak en de thee is net zo rijk aan antioxidanten als de bekende groene thee.

Witte thee maakt u met gekookt water dat afgekoeld is naar maximaal 90 graden. Twee theelepels theeblaadjes is voldoende voor een flinke kop thee.

Feest

Feest

4,15

Zoals de naam het al zegt, een meer dan feestelijke thee. De thee heeft een prachtig uiterlijk en z.....

Zeilen

Zeilen

3,95

Denk aan de tijd van de VOC-schepen! Op zoek naar een ware smaaksensatie? Deze overheerlijke witte.....